Nemo Healthcare

safe births, healthy children

Press release

Michiel Manuel nieuwe CEO van Nemo Healthcare

Veldhoven, 24 oktober 2017

 

Ir. J.M.A. (Michiel) Manuel, CEO Nemo Healthcare (foto: RGB Producties)

Per 1 oktober j.l. is ir. J.M.A. (Michiel) Manuel aangetreden als de nieuwe CEO van Nemo Healthcare. Nemo Healthcare is een innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe technologie voor zwangerschapsbewaking. Nemo werkt op dit moment aan een uitbreiding van de productportfolio die in 2018 gelanceerd zal worden. Michiel Manuel: “Nemo staat hiermee aan de vooravond van een belangrijke innovatieve stap vooruit in het bewaken van het welzijn van aanstaande moeders en hun ongeboren kind. Een prachtige uitdaging die ik heel graag samen met het Nemo team aan ga.”

Het huidige product van Nemo Healthcare, PUREtraceTM, biedt een verbeterde registratie van weeënactiviteit in een ziekenhuisomgeving. In 2018 lanceert Nemo Healthcare de volgende generatie monitor waarmee naast de weeënactiviteit ook de hartactiviteit van de aanstaande moeder en het ongeboren kind kan worden bewaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuwe elektrodepleister die op de buik van de zwangere vrouw wordt geplaatst. De technologie zal draadloos aansluiten op bestaande cardiotocografen.

Michiel Manuel was van februari 1987 tot mei 2017 werkzaam bij Philips (Healthcare). Na een internationale carrière was hij laatstelijk Head of Operations Strategy Health Systems, Senior Vice President. “Na meer dan 30 jaar bij een grote multinational in de medische industrie gewerkt te hebben, kijk ik ernaar uit om mijn internationale kennis en ervaring in te zetten bij Nemo Healthcare om de zorg voor aanstaande moeders en hun ongeboren kind verder te helpen verbeteren”, aldus Manuel.

Manuel’s voorganger Hans Brons heeft de onderneming medegedeeld om privé redenen zijn positie als CEO neer te moeten leggen. Manuel: “Ik ben blij dat Hans het team blijft ondersteunen, hij zal voor een langere periode parttime aan Nemo Healthcare verbonden blijven om zo de continuïteit van diverse activiteiten te waarborgen."

Nemo Healthcare ontving begin 2016 een bedrag van 4 miljoen euro subsidie uit het Europese innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon 2020. Hierdoor is het mogelijk de technische ontwikkeling, klinische validatie en commercialisatie van de volgende generatie producten te versnellen. Manuel: “De medische wereld is voortdurend in ontwikkeling en wij horen van onze klinische partners dat er een groeiende behoefte is aan nieuwe, moeder- en kindvriendelijke oplossingen voor het monitoren van het ongeboren kind. Met betere informatie willen wij de zorgverleners ondersteunen in hun streven naar veiligere bevallingen, minder onnodige ingrepen en lagere medische kosten.  2018 wordt een belangrijk jaar voor Nemo Healthcare. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid leiding te geven aan Nemo Healthcare en haar gemotiveerde en kundige team van professionals. Samen met onze industriële, academische en klinische partners gaan we geschiedenis schrijven!"

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marc-Antony Taminiau, Marketing & Communications, marc-antony@nemohealthcare.com
Michiel Manuel, CEO, michiel@nemohealthcare.com

download