Over ons

Ons doel:

Veilige bevallingen
en gezonde kinderen.

De geboorte van een kind is een natuurlijk onderdeel van het leven en tegelijkertijd wonderlijk en magisch. Tijdens de gehele zwangerschap is alles en iedereen erop gericht om het kind gezond ter wereld te laten komen. Wij stellen ons continu de vraag hoe we de zorg voor het ongeboren kind en de moeder kunnen helpen verbeteren. Wij ontwikkelen medische producten die betrouwbaar en nauwkeurig de hartslag van vrouw en ongeboren kind monitoren én bovendien maximaal comfort bieden. Ons doel: veilige bevallingen en gezonde kinderen. 

PERINATAL ONDERZOEK

Betere zorg
voor moeder en kind

Nemo Healthcare is in 2010 opgericht en voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen het Máxima Medisch Centrum Veldhoven (MMC) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) beide gevestigd in Nederland. In de jaren tachtig onderzochten zij al gezamenlijk de hemodynamische signalen van pasgeborenen in de Neonatal Intensive Care Unit (NICU). Door geavanceerde signaalverwerkende technieken te gebruiken, werden nieuwe inzichten verkregen. Deze bleken waardevol voor het diagnosticeren of behandelen van zieke pasgeborenen. 


In 2000 werd het onderzoek uitgebreid met het analyseren van de hartactiviteit van het ongeboren kind. Deze analyse was gericht op het verkrijgen van nieuwe informatie, die kon worden gebruikt voor het verbeteren van de bewaking van het ongeboren kind.

Historie

Comfortabel en betrouwbaar

In 2005 werd een project opgestart voor het ontwikkelen van methodes waarmee de gezondheid van het ongeboren kind door middel van elektrofysiologische registraties kon worden bewaakt. Dit project werd gefinancierd door Stichting Technische Wetenschappen (STW). Met deze registraties werd op een non-invasieve en voor de zwangere comfortabele wijze informatie verkregen over de baarmoederactiviteit en de hartactiviteit van de foetus. De informatie bleek bovendien nauwkeuriger en betrouwbaarder dan alle andere bestaande non-invasieve methodes. 

Op de markt

Om de mogelijkheden van deze nieuwe technologie volledig te benutten, moesten de methodes verder worden ontwikkeld tot klinische toepassingen.

Met ondersteuning van twee STW subsidies werd de technologie voor de monitoring van baarmoederactiviteit uitontwikkeld tot een klinisch toepasbaar apparaat genaamd PUREtrace™. In 2011 stapte een consortium van investeerders in het bedrijf dat de noodzakelijke fondsen leverde om certificatie en commercialisatie van PUREtrace mogelijk te maken. Tegelijkertijd startten we met de ontwikkeling van technologie waarmee de hartactiviteit van de foetus kan worden gemeten.

Met een tweede investeringsronde in 2016 en een EU Horizon 2020 SME (=MKB - midden- en kleinbedrijf) Instrument phase 2 subsidie konden we de ontwikkeling van onze foetale monitoring-technologie completeren. Eind 2018 kwam het Nemo Fetal Monitoring Systeem op de markt voor gebruik in het ziekenhuis. Inmiddels wordt dit product in meerdere landen in Europa elke dag gebruikt en neemt het aantal gebruikers gestaag toe. In 2022 is NemoRemote op de markt gebracht, een product dat het mogelijk maakt zwangeren thuis te monitoren.

ENTHOUSIAST, GEFOCUST EN GEPASSIONEERD

Het Nemo Healthcare team

Will Ickenroth

Co-Chief Executive Officer

Ik ben er trots op samen te werken met een zeer toegewijd team van professionals die de passie delen om innovatieve producten te ontwikkelen die de kwaliteit van leven van moeder en kind verbeteren.

Angelique van de Beeten

Co-Chief Executive Officer

Geweldig om met het team te werken aan ons gemeenschappelijke doel: veilige geboortes, gezonde kinderen!

Chris Peters

Chief Technology Officer, Medical Physicist, Founder

Ik zet me sterk in om op technologie gebaseerde oplossingen te realiseren die bijdragen aan een gezonde toekomst!

Rik Vullings

Chief Scientific Officer, Associate Professor, Founder

Ik wil resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar zwangerschaps- monitoring vertalen naar tastbare klinische toepassingen die verbetering van de verloskundige zorg mogelijk maken.

Nenad Čabrilo

Senior Product Development Engineer

Ik combineer mijn passie voor fysiologie en fitness met elektrotechniek, om innovaties in de gezondheidszorg en het menselijk welzijn te stimuleren.

Joris Beudel

Product Development Engineer

Werken aan zinvolle productinnovaties om de zorg beter en veiliger te maken, dat is wat mij elke dag drijft.

Wolfgang Karl

Country Sales Manager

Samen met Nemo Healthcare ben ik verheugd dit innovatieve systeem voor geboortebewaking in Oostenrijk te lanceren. Een cruciale stap naar veiliger bevallen en meer vrijheid.

Elkie Renders

Implementation Specialist, Midwife

Ik voel me bevoorrecht om deel uit te maken van een team dat streeft naar continue verbeteringen in foetale monitoring. Ik sta voor een gepersonaliseerde implementatie om de verloskundige zorg te verbeteren.

Federica Sammali

Senior Biomedical Research Scientist

Moederschap is het grootste voorrecht in het leven. Ik ben er trots op deel uit te maken van het Nemo Healthcare-team en moederlijke angsten om te zetten in de grootste vreugde.

Marc-Antony Taminiau

Marketing & Communication

Ik breng onze inspirerende boodschap, over kwalitatieve foetale monitoring die zowel moeder als kind helpt, over aan onze stakeholders wereldwijd.

Andrea Mikschl

Implementation Specialist

Ik heb mijn hele professionele leven gewijd aan de zorg voor aanstaande moeders en een veilige bevalling. Nu ben ik gefocust om samen met het Nemo Healthcare-team te werken aan veilige en comfortabele bewaking van moeder en kind.