Training

Nemo Healthcare

Training op maat

Een zwangerschap is een bijzondere en spannende periode. Niemand zorgt zo goed voor het ongeboren kind als de moeder, maar soms kan het nodig zijn dat je haar hierbij ondersteunt. Met ons monitoringssystemen bied je haar veiligheid én comfort. De twee belangrijkste positieve punten die wij van vrouwen in de evaluatie over ons systeem terugkrijgen.

Altijd accurate metingen

Het Nemo Fetal Monitoring System (NFMS) is een goede en betrouwbare aanvulling op de bewakingsapparatuur die je nu in jouw ziekenhuis gebruikt. Het meet elektrofysiologische signalen met behulp van elektrodes die op de buik zijn geplakt. Het systeem is eenvoudig te gebruiken en geeft accurate metingen. Ook als er sprake is van een wat hogere BMI of als het kindje nog geen 26 weken is. NemoRemote biedt dezelfde voordelen als het NFMS, maar dan voor bewaking thuis. 

Afgestemd op jouw wensen

Wij maken je graag vertrouwd met het gebruik van deze innovatieve monitoringssystemen. Wij ondersteunen je om zwangeren goed te kunnen bewaken, een bevalling veilig te laten verlopen en het kind gezond ter wereld te laten komen. De trainingen die wij hiervoor aanbieden, zijn afgestemd op jouw behoeften en wensen. Wij bieden een uitgebreid (on-site) trainingsprogramma waarna jouw team de systemen effectief kan gebruiken.

Soepele implementatie

Voordat een training plaatsvindt, is er uitgebreid contact tussen ons en een afvaardiging van jouw team. Samen bepalen we hoe de training het beste kan worden vormgegeven. Daarbij stellen we een aantal vragen. Het is bijvoorbeeld goed om te weten hoe de werkplek er uitziet, hoe het NFMS wordt ingezet en hoe het systeem aansluit op de bestaande informatietechnologie. Met deze informatie kunnen wij de implementatie van het NFMS soepel laten verlopen. Dezelfde stappen worden doorlopen voor NemoRemote.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden op de fysieke training houden we meestal eerst een online trainingssessie via MS Teams. Daarin wordt de technische achtergrond en het gebruik toegelicht. Diezelfde training wordt op de werkplek naar behoefte enkele keren herhaald. Daarna wordt er geoefend met het aanbrengen van de patch en het meten zelf. 

E-learning als het jou uitkomt

Er is ook een e-learning beschikbaar waarmee jouw team kennis kan maken met het systeem. Deze e-learning is te volgen op een moment dat het uitkomt en is een prima voorbereiding op de online en on-site training. Het is mogelijk deze op te nemen in de digitale leeromgeving van je ziekenhuis. 

Laagdrempelig bereikbaar

Tijdens de trainingsperiode en uiteraard ook daarna, zijn wij laagdrempelig voor jou te bereiken. We zijn zeer geïnteresseerd in de ervaringen met je systeem en zeker ook naar hoe jij het gebruik ervan hebt ervaren. Wij informeren hier dan ook actief naar.

Proefplaatsing

Ben je geïnteresseerd en benieuwd of het NFMS of NemoRemote ook iets voor jou en je team is, dan is het mogelijk om een systeem op proef te laten plaatsen. Er kan dan gedurende twee á drie weken worden kennisgemaakt met alles wat het NFMS of NemoRemote te bieden heeft. In de eerste week wordt een select groepje medewerkers vertrouwd gemaakt met het systeem. In de dagen daarna kunnen deze zorgprofessionals er zelf mee aan de slag. Na afloop volgt er een evaluatie en horen wij graag wat de ervaringen zijn. 

Heb je interesse of vragen? Laat het ons gerust weten!