Nemo Remote

8 december 2022

Home is where the heart is

Lekker thuis op de bank terwijl het ziekenhuis kijkt hoe het met jou en je ongeboren kindje gaat. In je eigen vertrouwde omgeving. Het beste van twee werelden, dat maakt NemoRemote mogelijk.

 

NemoRemote is een systeem voor foetale en maternale monitoring waarmee de zwangere vrouw ten minste een deel van haar controles thuis kan doen in plaats van in het ziekenhuis.

 

In Denemarken gaan veel zwangeren, door het gebruik van NemoRemote, minder vaak naar het ziekenhuis. Hierdoor is ontstaat er minder druk is op het ziekenhuispersoneel en heeft de vrouw minder stress. Daarnaast levert het kostenbesparingen op voor de vrouw die niet hoeft te reizen en het ziekenhuis die geen bed hoeft vrij te houden.

 

Met een patch pleister op de buik van de vrouw en een iPad app wordt de meting uitgevoerd. Het resultaat van de meting wordt in het ziekenhuis gecontroleerd door de arts of de verloskundige waarna de zwangere vrouw een bericht ontvangt of alles in orde is. Zo heeft de zwangere vrouw de garantie dat ze goed bewaakt wordt, in haar eigen vertrouwde omgeving.

Nemo Remote - Copenhagen